dijous, 7 de juny de 2012

Presentació d'al·legacions

Dimecres, dia 6 de juny de 2012, l’Associació de Veïns XALOC, d’Es Pla de na Tesa, presentà una instància general al sr. batle de l’Ajuntament de Marratxí (Registre d’entrada núm. 8991)
EXPOSANT: AL·LEGACIÓ per l’AUGMENT de la TARIFA del SERVEI d’AIGUA
Segons acord plenari publicat al BOIB, amb data 10 maig 2012, pàg. 147, referent a la modificació de tarifes, de subministrament d’aigua, gestionat per l’empresa privada FACSA.
Volem mostrar el nostre rebuig per:
·       Totalment desproporcionats amb els preus vigents.
·       Sense haver rebut la informació d’una forma adient.
·       Inseguretat econòmica que ara genera.
SOL·LICITANT:
·       Retirar l’acord plenari esmentat i
·       mantenir les tarifes vigents, aprovades al moment de la convocatòria del servei que va guanyar FACSA
·       o, en tot cas, recuperar la concessió.
ADJUNTANT: 351 al·legacions individuals i 819 signatures col·lectives recollides per les associacions de veïns de Son Ramonell, Es Pont d’Inca, Ses Cases Noves, Can Carbonell i Es Pla de na Tesa.
===============================================================
NOTA.
·       Posteriorment han arribat noves peticions que seran també presentades. En total, fins ara, hi ha recollides 1200 signatures.  
·       Cal fer esment a la nota emesa per aquesta AAVV dia 24 de maig i a la massiva participació de moltes persones interessades en trobar-hi solució.
            A la reunió general d’aquest mes de maig l’Associació de Veïns XALOC acordà demanar al batle de Marratxí —com hem fet moltes vegades en assumptes d’interès global per al poble—  una explicació pública de l’anunciada pujada de les tarifes de l’aigua, en un 38%. (Fins dia 6 de juny es poden presentar al·legacions).
            Pocs dies després presentàrem la petició per escrit a l’Ajuntament. Volíem la reunió per a dia 16 de maig, però no en tinguérem resposta. Insistírem telefònicament i, finalment dimarts, dia 22 de maig —també telefònicament la secretària del batle ens confirmà que DIJOUS, DIA 24, A LES VUIT DEL VESPRE, AL LOCAL DE LA BIBLIOTECA MUNICPAL D’ES PLA DE NA TESA DOS REPRESENTANTS DE L’AJUNTAMENT INFORMARIEN SOBRE:  “AUGMENT DE TARIFES i FUNCIONAMENT DE L’AIGUA AL NOSTRE POBLE”.
            Dimecres, dia 23 de maig, la mateixa persona de l’Ajuntament ens tornà a telefonar dient que no vindrien dijous, dia 24 de maig, els dos representants anunciats i que —quan ho ves oportú— l’Ajuntament en donaria informació a la seva seu, a Sa Cabaneta. Nosaltres argumentàrem que ja havíem donat publicitat a la “sessió d’informació” i que seria molt difícil que gent del poble deixàs d’acudir a la convocatòria.
            Volem manifestar profunda decepció pel fet que avui no podem tenir adequada informació. Des de fa molts anys, els representants del Consistori havien vingut al poble sempre que els ho demanàrem.